Opgelet: u bezoekt de website van inSentis Nederland vanuit België. U kan hier terecht op de website van inSentis België: www.insentis.be

Inner Silence Tinnitus Retreat

Foto retreat

Heb jij ook, net als vele anderen, last van tinnitus en de directe gevolgen ervan zoals stressklachten, slapeloosheid, concentratieproblemen, verminderde sociale participatie, afname van arbeidsprestaties en kwaliteit van leven?

Heb jij, net als hen, een sterke behoefte aan een aanpak die jou in staat stelt tinnitus op een dieper niveau te leren begrijpen en te managen?

Daarom bieden we deze unieke 6-daagse Tinnitus Retreat aan op een schitterende natuurlocatie in Zuid West Portugal. Hier leer je meester te worden over je tinnitus in het dagelijks leven. Tijdens deze 6-daagse retreat kom je volledig los van je dagelijks hectisch bestaan en ligt de focus geheel op duurzaam herstel van je klachten. Een onvergetelijke reis met een uniek en innovatief trainings- en retreatprogramma, waarbij alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd en er toch voldoende ruimte is voor ontspanning en tijd voor jezelf.

Uit onderzoek blijkt dat een retreat de meest krachtige en effectieve vorm is om binnen een korte tijd een transformerend gezondheidsresultaat te kunnen bereiken. Tijdens en na deze retreat reiken we je instrumenten en methodieken aan zodat je zelfstandig controle krijgt over je tinnitus en de regie over jouw kwaliteit van leven versterkt. Hierdoor ontstaat een duurzaam positief effect op je algemeen welbevinden, je vitaliteitsniveau en je gezondheid.

Gun jezelf deze bijzondere Tinnitus Retreat en boek hier deze onvergetelijke reis:

Wist je...

Foto retreat

...dat we tijdens deze retreat tinnitus bij de bron aanpakken en dat je leert zelf meester te worden over die mechanismen die tinnitus tot last maken.

...dat tinnitus pas een probleem wordt doordat andere delen van de hersenen ook geactiveerd worden die verantwoordelijk zijn voor onze oeroude onderbewuste emotionele- en autonome stressreacties.

...dat onze hersenen plastisch en trainbaar zijn. Hierdoor blijven we niet afhankelijk van onze geconditioneerde reacties en zijn we in staat onze waarnemingen, reacties en gedrag positief te beïnvloeden.

Tijdens de Inner Silence Tinnitus Retreat gebruiken we krachtige en effectieve methodes zodat we samen met jou een duurzaam resultaat bereiken.

Wat bieden we

Foto retreat
 • Persoonlijke counseling door KNO-arts/tinnitus specialist
  je tinnitusklachten en de mentale en fysieke gevolgen daarvan worden onder de loep genomen. Daarna stellen we gezamenlijk een persoonlijk plan op, zodat je meester wordt over je tinnitusklachten.
 • Persoonlijke (natuur)coaching sessies
  samen met onze coaches word je bewust welke factoren in je leven je stress en negatieve emoties opleveren en een nadelig effect hebben op je tinnitusklachten.
 • Tinnitus ademtraining
  tijdens deze ademtrainingen ervaar je wat de invloed van adem is op je tinnitusklachten en leer je ademtechnieken die je altijd zelf in staat stellen je tinnitusintensiteit te verminderen.
 • Tinnitus meditatietraining
  de meditatietrainingen maken je bewust welke reacties jij op je tinnitus ontwikkeld hebt. Deze reacties zijn bepalend voor je gemoedstoestand en worden door middel van meditatietraining veranderd. Dit heeft een positieve uitwerking op je tinnitusklachten.
 • Tinnitus retraining therapie
  je krijgt technieken aangereikt om beter om te gaan met de emotionele en lichamelijke reacties die tinnitus oproept en leert deze reacties beter te herkennen en positief om te zetten.
 • Groepssessies
  je krijgt een helder beeld voor jezelf, wat tinnitus is en door welke factoren de tinnitus wordt versterkt. Je leert hoe je de tinnitus kunt beïnvloeden en leert tevens van de verhalen en ervaringen van de medeparticipanten.
 • Teleconsultatie vóór en na de retreat
  zowel vóór als na de retreat word je telefonisch of via Skype begeleid door één van onze speciaal opgeleide tinnitus consulenten. Zo realiseren we gezamenlijk een optimaal blijvend resultaat. Vóór de retreat vindt een gezamenlijke uitgebreide telefonische intake plaats. Na 4 en 12 weken wordt u gecoacht om de positieve effecten van de retreat te kunnen blijven onderhouden en je tevens in staat te stellen aanvullende adviezen en tips te krijgen.
 • Tinnitus voor- en nametingen
  voor en na de retreat worden gevalideerde vragenlijsten afgenomen die je persoonlijk inzicht geven hoe het met de ontwikkeling van je tinnitusklachten gaat.

Wat haal je eruit

Foto retreat
 • Meesterschap over je tinnitusklachten. Tinnitus is na de retreat misschien nog wel hoorbaar maar geen probleem meer in je dagelijks leven

 • Bewustwording van de persoonlijke factoren die je tinnitus klachten doen verminderen en verergeren

 • Het vermogen om zelf je intensiteit van je tinnitus te kunnen beïnvloeden

 • De directe gevolgen en klachten van tinnitus te verminderen en te helen

 • Het vermogen om (onbewuste) stress en emotie versterkende patronen te herkennen en te doorbreken, zowel cognitief als fysiek

 • Beter en dieper slapen

 • Toegenomen aandacht en concentratievermogen

 • Meer energie en vitaliteit

 • Meer werk- en leefplezier

Wanneer

De Inner Silence Tinnitus Retreats vinden plaats op volgende data:

2018:     26 november – 1 december (inschrijvingen gesloten)

2019:     10 april – 15 april (aanmelden nu mogelijk)

2019:     23 juni – 28 juni

Wanneer

Voor wie

Ben je 18 jaar of ouder en heb je in het dagelijks leven hinder van je tinnitus (met of zonder hyperacusis) en de directe gevolgen hiervan en wil je jezelf trainen meester te worden over je klachten? Meld je hieronder dan direct aan:

Let op: je hebt een tinnitus diagnose van je huisarts of KNO-arts. Mocht je fysieke beperkingen hebben of ben je onder behandeling van een psychiater neem dan gerust even contact op met Melanie Denissen van de retreat organisatie Yokoso Nederland (info@yokoso.eu of 0636103388) om te overleggen of deelname mogelijk is.

Kosten

De kosten voor deze retreat zijn € 2150,- (excl 21% BTW)

Inclusief

 • 5 overnachtingen in gedeelde kamer (1-persoonskamers beschikbaar in overleg met een meerprijs à € 200,- excl 21% BTW)
 • Vliegtickets heen- en terugreis (Amsterdam - Faro)
 • Transport tussen vliegveld Faro en Monte Velho Retreat Center
 • Uitgebreid ontbijt, lunch en diner, tussendoor fruit, noten, koffie, thee en water
 • Gebruik Zwemmeer
 • Alle trainingen en counseling sessies
 • Teleconsultaties vóór en 4 en 12 weken na de retreat

Exclusief

 • Reis- annulering- verblijfsverzekering, ongevallen verzekering
 • Activiteiten buiten het programma, zoals bijvoorbeeld een persoonlijke massage
 • Gebruik van spa faciliteiten

Boek hier je plek voor deze unieke Tinnitus Retreat:

Locatie

Afbeeldingen zijn afkomstig van Monte Velho Retreat Center

De Tinnitus Retreat vindt plaats binnen een uniek natuurgebied in Zuid West Portugal in het hart van Costa Vicentina. Dit beschermde natuurgebied is een van de dertien officiële natuurparken van Portugal en omvat 75.000 hectare landoppervlakte en heeft de grootste kustlijn van heel Europa.

We verblijven op Monte Velho Retreat Center (Carrapateira, Portugal) gelegen op de top van de "Monte". Hier word je je bewust van de enorme natuurlijke ruimte, de kracht van de elementen in de regio en de overweldigende schoonheid van één van de laatst bewaarde geheimen ter wereld. Een plek om de schoonheid van de natuur te beleven en een empowerende retreat te hebben.

Tussen de retreat activiteiten door kun je ontspannen in verschillende ruimtes, allemaal met een prachtig uitzicht. De slaapkamers beschikken over een eigen douche en toilet en de kamers zijn voldoende ruim en gezellig ingericht. Ze staan in direct contact met het natuurgebied. Je kunt tevens tegen vergoeding gebruik maken van de spa faciliteiten en tegen betaling een massage boeken. Vanaf Monte Velho loop je in ongeveer een uur naar het strand en wordt je geraakt door het prachtige natuurgebied Costa da Vicentina.

Het team

Foto Angelique

Angelique van Hest - Trainer en coach effectieve communicatie

"It is our light, not our darkness, that most frightens us." ~ Marianne Williamson

Vanuit deze gedachte geeft Angelique vorm aan haar trainingen en coachingstrajecten. Haar talent en passie is mensen hun remmende patronen te laten zien, herkennen en doorbreken. Dit doet ze door hun kracht, inspiratie en passie naar boven te halen. Ze is in staat mensen te confronteren en mensen nieuwe zienswijzen te laten ontdekken. Door haar sessies, worden mensen in staat gesteld oude patronen te doorbreken en nieuwe gedragingen te ontwikkelen. Hierdoor ontstaat leven vanuit authenticiteit en zijn mensen efficiënter en effectiever in hun werk met verhoogde kwaliteit van leven, zowel op werk- als privégebied.

Foto Bas

Bas de Cock - KNO-arts & tinnitus specialist ziekenhuis Amstelland

"What else is the help of medicine than love?" ~ Paracelsus

Bas is een bevlogen integraal denkend en werkend KNO-arts werkzaam binnen het ziekenhuis Amstelland. In zijn holistische benadering behandelt hij vooral mensen met complexe functionele KNO problemen, zoals duizeligheid en oorsuizen.
In zijn werkwijze tracht hij te allen tijde een maximaal positieve uitkomst na te streven door zijn patiënten in hun volle kracht en autonomie te plaatsen. Bas volgt hierin zijn hart om zo de meest optimale zorg voor zijn patiënten te kunnen bieden.

Foto Franck

Franck Gielen - Adem therapeut en yoga / meditatietrainer

"If you master your breath you master the mind and your life"

Franck begeleidt zowel in groepen als individueel, mensen bij de zoektocht naar meer rust, focus en well being door te werken met hun adem. Hij kwam, na verschillende ervaringen in zijn leven, tijdens zijn wereldreis in 2006 in India en Bali in contact met yoga, adem en meditatie en heeft vervolgens diverse opleidingen gevolgd in Europa en Amerika. Franck bezit een capaciteit om de dingen simpel en Down to Earth te houden en je een levens veranderende ervaring te geven.

Foto Melanie

Melanie Denissen - HR Adviseur & Outdoor life coach

"Door letterlijk paden te bewandelen ervaart men verschillende mogelijkheden die vernieuwende inzichten geven."

Melanie is 8 jaar HR adviseur geweest in een ziekenhuis, nu coacht zij mensen en maakt hierbij gebruik van de natuur.
Melanie ziet overal mogelijkheden in en belicht thema's vanuit verschillende perspectieven. Door het wandelen en reflecteren in de natuur, worden dilemma's of vraagstukken minder complex en antwoorden zichtbaar.

Foto Oliver

Olivier Termijtelen - Coach & meditatie trainer

"Geluid kan je de weg wijzen naar Innerlijke Stilte"

Olivier is meer dan 15 jaar een bevlogen meditatietrainer en coach, die je laat ervaren hoe je je op een andere manier kunt verhouden tot je problemen of vraagstukken. Hierdoor laat je meer rust, helderheid en energie toe in je leven. En misschien blijkt je probleem uiteindelijk zelfs helemaal geen probleem te zijn.
Tijdens zijn eigen tinnitus-reis konden inzichten die tijdens meditaties waren opgedaan in de praktijk worden gebracht. Nu is het tijd om deze doorleefde inzichten aan anderen aan te reiken, met de oprechte wens om verlichting te brengen bij eenieder die last heeft van tinnitus.

Aantal personen per retreat

Maximaal 20 personen per retreat, wees er dus snel bij!

Aanvullende informatie

 • De organisatie van de Inner Silence Tinnitus Retreat vindt plaats door het team van Yokoso Nederland, gespecialiseerd in medische retreats in het buitenland.
 • Heb je behoefte om persoonlijk geïnformeerd te worden over de Tinnitus Retreat of wens je aanvullende informatie te ontvangen: mail of bel dan persoonlijk met Melanie Denissen van de retreat organisatie Yokoso Nederland (info@yokoso.eu of 0636103388)

Foto's

Retreat foto 1
Retreat foto 2
Retreat foto 3
Retreat foto 4
Retreat foto 5
Retreat foto 6

Afbeeldingen zijn afkomstig van Monte Velho Retreat Center